1. Tutustu
3. Ota yhteyttä

Kirkonruukki pitää kiinni perinteistä

1870 -vuonna alunperin rakennetut Kaivotalo ja Kirkkotalo uudelleenrakennettiin vuonna 1996 alkuperäiseen asuunsa. Alkuperäiset rakennukset toimivat Kellokosken ruukin työväen asuntoina. Kirkonruukin yhdeksästä asunnosta neljä sijaitsee Kaivotalossa, neljä Kirkkotalossa sekä yksi talojen välissä olevassa talousrakennuksessa, Kankiraudassa. Kaikki kiinteistöt on uudelleenrakennettu alkuperäisten rakennusten mukaisiksi, mutta kaikkien sisätilat tullaan remontoimaan moderneiksi. Kirkonruukin vieressä sijaitsee vuonna 1800 valmistunut Kellokosken kirkko. Alle 500m päässä Kirkonruukista sijaitsevat ala- ja yläkoulu, lukio, päiväkoti sekä Kellokosken terveysasema ja kirjasto.

 

Historia herää henkiin

Tuusulan Kirkonruukin Kaivotalo ja Kirkkotalo joutuivat traagisesti tuhopolton kohteiksi 1980- ja -90-luvun taitteessa. Uudelleenrakentamisen myötä rakennusten historia on herätetty uudelleen henkiin ja ne jatkavat Kellokosken ruukin alueen tarinaa. Kellokosken ruukin tehdastoiminta on vaipunut historiaan, mutta useat eri tehdasalueen yritykset pitävät huolta että tehdasvanhuksen värikäs elämä jatkuu.

Nykyajan asumista keskellä historiaa

Tuusulan Kirkonruukki on rakennettu Kellokosken Männistöntielle, aivan Keravajoen rannan tuntumaan. Alkuperäiset asunnot rakennettiin Kellokosken ruukin työntekijöille, ruukin tehdastyöläisten määrän kasvettua. Kirkonruukilta kestääkin kävellen vain kolme minuuttia ruukin vanhalle tehdasrakennukselle. Kirkonruukin vieressä sijaitsee kaunis Kellokosken puukirkko, joka valmistui vuonna 1800. Kirkon yhteydessä sijaitsee Kellokosken seurakuntatalo. Aivan Keravajoen rannalla, parinkymmenen metrin päässä sijaitsee Männistön lava, jossa pääsee kesäisin kokemaan vanhan ajan lavatanssitunnelmaa. 200m säteellä paikallisesta ruuasta pääsee nauttimaan ravintola Ruukissa tai Patovahdissa, parissa minuutissa kävelee Ruukin tehdasmiljöössä sijaitsevaan Kinuskillaan kahville ja suklaakakulle.

Kaikki palvelut alle kilometrin päässä

Kaunis ja rauhaisa miljöö ei aina tarkoita kaukaisuutta kaikesta muusta – aivan Kirkonruukin kyljessä on tarjolla kaikki palvelut joita arkeen kuuluu. Sadan metrin päässä sijaitsee Kellokosken ala- ja yläkoulu sekä lukio. Koulusta tien toisella puolella perheen pienimpiä palvelee Päivähoito Satumaa.  Koululta sata metriä eteenpäin sijaitsee Kellokosken terveysasema ja sen yhteydessä Kellokosken kirjasto. 450m Kirkonruukilta itään päin käveltäessä, Keravanjoen ylityksen jälkeen saavutaan Kellokosken ruukin vanhalle tehtaalle. Ruukilta avautuu Kellokosken keskusta-alue, jossa palvelevat mm. K-Supermarket, Alepa ja Kellokosken Apteekki.

Verrattomat mahdollisuudet harrastaa

Palveluiden läheisen sijainnin lisäksi Kellokoskella on helppo harrastaa. Kirkonruukilta 700m sijaitsee Kellokosken liikuntakeskus ja jäähalli, joissa onnistuu harrastaminen jääkiekosta ja jalkapallosta aina yleisurheiluun saakka. Tuusulan kunnassa on harrastusmahdollisuudet voimistelulle, salibandylle, uinnille, tennikselle, ammunnalle, ratsastukselle – vaihtoehtoja on lukemattomia.

Harrastaakseen ei aina tarvitse hikoilla. Tuusulassa henkisestä hyvinvoinnista vastaa useat museot, teatteri, konsertit ja taidenäyttelyt. Rauhoittumaan pääsee Keravajoen kauniille rannoille, Tuusulan värikästä historiaa kertovat Kellokosken ruukki ja kirkko.

Kirkonruukki sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla Kellokosken alueella joka huokuu historiaa.

Kirkonruukin asuinkiinteistöjen kaikki sisätilat remontoidaan vastaamaan nykyajan moderneja vaatimuksia.

Kellokosken alue tarjoaa kauneuden lisäksi kaikki tarvittavat palvelut. Kellokoskella sijaitsee mm. ala- ja yläkoulu, lukio ja terveyskeskus.

Hei!

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi asunnoista ja asumisesta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi alla